Hej på er alla där ute i cybervärlden!

Jag är inte den flitiga bloggerskan som jag trodde jag skulle vara när jag fick den nya datorn, men ett litet inlägg blir det ibland i alla fall. Jag tänker varje dag att jag ska skriva ett litet inlägg, och vad jag ska skriva om. Man brukar ju skriva lite om hur dagen varit, och när jag tänker efter så har det ju inte hänt något alls den dagen, eller några andra dagar heller, för den delen. Skulle jag ha gjort något på dan, så är jag så trött på kvällen, så då orkar jag inte skriva. Jaja, jag ska i alla fall göra ett försök idag.

I natt sov jag inte så mycket, inget ovanligt för den delen. Jag har somnat till och vaknat strax därefter. Har haft många konstiga drömmar inatt.

Först drömde jag att jag bjöd in kompisar på frukost, jag kände dom i drömmen, men inte i verkligheten. När vi satt och åt, så förvandlades dom till hela min familj. Camilla sa till mig att Jörgen (ex) hade sagt till henne att jag var så förvirrad och glömsk, så det var synd om er att ha mig till mamma.

Sen drömde jag att jag och Abbe var ute och körde. Jag satt vid ratten. Jag körde i krypfart för jag närmade mig ett övergångsställe. Precis när jag skulle köra förbi, dök det upp en kille på en cykel. Eftersom jag körde så sakta så nuddade jag knappt cykeln,men han förstärkte det så mycket, och gjorde en stor luftvolt innan han landade på gatan. Jag rusade ut för att kolla hur det gick. Då såg jag en kille på ca 20 år, och som hade Downs syndrom. Efter jag hade försäkrat mig om att han var oskadd, så cyklade han vidare. Jag blev lättad, för jag tänkte att om polisen hade kommit, så hade körkortet rykt, men Abbe och flera andra folk som var där sa att det hade inte hänt, utan att det var killen som skulle vara glad, för hade polisen kommit så hade han åkt in i fängelse i en månad.

Nästa dröm så var jag på kräftskiva. Jag skalade räkor som var lika stora som kräftor, saftiga och jättegoda. Jag frågade var dom hade köpt dom för jag tänkte att såna skulle jag ha när Fia kom hit. Då sa dom att det var Icas vanliga frysta räkor.

Jag hade precis lyckats somna om ganska hårt när jag vaknar av att Madicken står och ulkar. Innan jag hann ta henne, så kom allt i sängen. Inte det mysigaste kl 06 på morgonen, men nu fick jag ju tvättat både sängklader och täcket. Lite trött och tankspridd var jag nog, för när jag hade slängt in sängkladerna i tumlaren, så var det täckets tur att få sig en runda, men ändrade inte graderna på tvättmaskinen, utan tvättade ett duntäcke i 60 grader, men det gick bra ändå.

Annars så har denna dagen varit som vanligt. Abbe har jobbat och jag har varit trött, och gjort ingenting, som vanligt. Bara en sån sak som att plocka av sängkladerna var så ansträngande så jag fick sätta mig ner och pusta en liten stund. Detta med att vara trött, skulle jag ju ha vant mig med, men det gör jag inte. Det är inte kul att bara sitta, och inte orka göra nåt. Kom ihåg förr när man städade av hela lägenheten på två timmar, nu tar det 2-3 dgr. Tidigare har jag i alla fall haft ganska långa perioder där jag har känt mig pigg, och nästan som vanligt, men det sista 1-1,5 året har jag varit konstant trött, tyvärr är det väl bara att acceptera att jag kommer väl aldrig att få fler pigga perioder igen.

Men det positiva är att jag har sluppit näringsdroppet hela sommaren, precis som jag ville. Ett tag var det på håret, men jag klarade upp det igen, men nu funkar det dåligt med maten igen, och vikten går ner sakta men säkert, så jag får se hur det blir. Hur som helst, så avvaktar jag ett tag till och hoppas på bättring. Hoppet är ju det sista som överger en.

Jag ringde till syrran och pratade lite i förmiddags. Hon hade fått kallelse till mammografi, och undrade om jag ville följa med henne, och självklart gör jag det. Jag är bara glad att hon kollar sig, och hjälper det då att ha mig med, så självklart. Inte för jag tror att hon har nåt, men skulle det finnas nåt, så är det bättre ju tidigare det upptäcks.

Elias var här tidigare i veckan. Han hade köpt ett sällskapsspel på en loppis när dom var i Sthlm. När han köpte det, så tänkte han på mig, och att vi skulle spela det. När han kom så hade han spelet med sig. Jag är absolut ingen “spela spel” människa, men vad gör man inte för dom små liven. Han hade ju sett fram emot detta, så det var bara att spela. Jag läste igenom spelreglerna, men fick bara ont i huvudet och fattade ingenting. Elias förstod inte heller så mycket, så vi spelade i alla fall efter vad vi förstod.

Igår messade han mig, och frågade om han fick komma, men det gick inte igår, och då tog han en ny chansning och frågade idag också, så ett mysigt besök från honom blev det idag.

Har vi hittat på nåt i sommar då? Jo, lite har vi gjort. Malin, Mattias och Lovisa har varit här. Då har vi hunnit med en liten picknick nere på gröningen, varit barnvakt åt Lovisa, då Mattias fick två biljetter till HIF- Göteborg på Olympia i födelsedagspresent, så han och Malin stack och kollade på matchen. Passat på att pyssla om Lovisa, grillat och haft det mysigt. Har haft lite dater med bästisarna med grillning och dricka, men även kaffe och bullar.

En dag stack vi till kullen med Elias. Han var eld och lågor, för han hade aldrig varit inne i en fyr nån gång, men ack så besviken han blev…fyren var stängd, så det blev inget. Vi gick ner och tog vars en glass i stället. Abbe och Elias tog vars en strut, och jag en bägare…105:-!!! Liten chock…men dom var stora, ingen av oss orkade äta upp. Sen framåt kvällen åkte vi till hundbadet, där Abbe, Elias och Madicken badade. Abbe var ner på festivalen, men inte jag. Min bror och brorsdotter har varit här en månad och hälsat på. Det blev lite träffar med dom också, där vi har grillat, fikat eller bara träffats. Vi hade en avslutning på Sams och käkade planka innan det var dags för dom att åka hem till Australien igen. Nu dröjer det två år till nästa gång. Detta var vår sommar. Hoppas ni andra också har haft en mysig sommar, för vädret blev ju riktigt fint till slut.

Vet inte varför korten helt plötsligt kommer på fel håll,men det får jag fixa senare.

Igår så stoppade vi in en röding i folie med citron och dill i ugnen, och till det potatis och hollandaisesås. Supergott, och det bästa är att det blev över till idag, så jag slipper stå vid spisen idag.

Nä, nu får det räcka för idag. Det blir lätt för mycket, och jag vill inte ni ska få ont i huvudet och tröttna. För att inte ha nåt att skriva direkt, så blev det ju ändå en hel del.

Ni får ha en trevlig lördag, och var rädda om varandra.